Bulete de cartofi cu cascaval

30 martie 2011 | Autor: Andrei Crivat

Bulete de cartofi cu cascaval

M-am tot gândit ieri - să fac niște bulete de cașcaval, să fac niște crochete de de cartofi ?  Dileme, dileme. Am ales calea de mijloc. Și pentru că sunt un păcătos absolut, am pus lângă bulete și niște bacon prăjit (fără ulei). Nu e sănătos, desigur, dar e gustos.

Ingrediente

•10-12 cartofi mici (sau 6 medii, sau vreo 3 din ăia foarte mari)
•100 g cașcaval
•1 ou
•2 linguri de făină
•3 linguri de pesmet
•2 linguri de parmezan ras
•2 lingurițe de boia iute (opțional)
•1 linguriță de chimen (opțional)
•3-4 boabe de piper
•unt, cât o nucă
•1 felie de bacon (opțional)
•ulei (mult, pentru prăjit)
Rețetă

Am tăiat cartofii bucățele și i-am fiert, ca pentru piure. Cât au fiert, am amestecat pesmetul cu parmezanul. Am bătut oul și l-am amestecat cu o linguriță de boia. Când cartofii au fost gata, i-am făcut piure. Peste ei am pus o lingură de făină, chimenul și piperul măcinat, o linguriță de boia iute, untul și cașcavalul ras. Le-am amestecat bine, s-a făcut o pastă omogenă. După ce s-a răcit, am făcut biluțe din pasta asta, pe care le-am dat prin făină, ou cu boia și pesmet cu parmezan. Le-am prăjit în mult ulei, încins bine. Atenție, că dacă le prăjiți prea mult se sparg - nu că mi s-ar fi întamplat mie, nu, am văzut într-un film :)
Le-am scos pe niște șervețele, să absoarbă uleiul. Printre ele am pus baconul, tăiat așchii și prăjit într-o tigaie anti aderentă, fără nici un fel de ulei. Peste el am presărat puțin cașcaval.

Poftă bună :)

sursa: Ebucataria.ro

taguri: cartofi, cascaval, ou, parmezan

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!