Budincă de orez cu banane

21 noiembrie 2011

Budincă de orez cu banane

Ingrediente:

250 grame orez
1 litru lapte
200 grame zahăr
4 ouă
1 praf sare
1 plic zahăr vanilat
3 banane
scorţişoară

Mod de preparare

Se fierbe orezul cu laptele şi un praf de sare. Se separă albuşurile de gălbenuşuri, iar albuşurile se bat spumă.
Când orezul este aproape fiert, se pune zahărul şi zahărul vanilat. Se mai fierbe puţin pentru a se dizolva zahărul.  Se ia de pe foc, se lasă să se răcorească puţin, apoi se adaugă gălbenuşurile pe rând, amestecând bine. Se încorporează în amestecul de orez şi spuma de albuşuri.

Într-o tavă unsă cu unt se toarnă 1/2 din cantitatea de orez, se pune un rând de banane tăiate rondele, apoi restul de orez. Se dă 30 de minute la cuptor, până se rumeneşte frumos. Deasupra se presară scorţişoară.
Se pot folosi şi alte fructe, după dorinţă.
 

sursa: Delicatesa.ro

taguri: orez, banane, scortisoara, lapte

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!