Aripioare de pui cu sos Hoi Sin

07 noiembrie 2010 | Autor: Radu Popovici

Aripioare de pui cu sos Hoi Sin

Este un fel de mâncare foarte popular în restaurantele cantoneze. Sosul Hoi Sin se potriveşte perfect cu sosul de soia şi cu mierea. Rețeta este rapidă, iar gustul absolut delicios, dulce-sărat și aromat.

Dificultate: uşor
Cantitate: 4 porţii
Timp de preparare: 10 minute + marinare
Timp de gătit: 15 minute

Ingrediente:

  • 12 aripioare de pui, cu vârfurile retezate
  • 2 linguriţe de zahăr de trestie (sau zahăr brun)
  • 1 lingură de sos de soia dark
  • 2 linguri de sos de soia light
  • 1 lingură de vin de orez
  • 300 ml ulei de floarea-soarelui
  • 2 cm bucată de ghimbir, tocat foarte fin
  • 2 cepe verzi, tocate mărunt
  • 2 cepe verzi taiate bucatele, pe diagonala
  • 2 linguri de sos Hoi Sin
  • 150 ml fond limpede (aici găsiți detalii despre cum se face fondul)
  • 1 lingură de miere
  • 100 g frunze mixte de salata

Rețetă

Se amestecă într-un castron zahărul cu cele doua tipuri de sos de soia şi cu vinul. Când zahărul s-a dizolvat, se adaugă aripioarele de pui şi se amestecă bine. Se lasă la marinat, în frigider, cu castronul acoperit, cât mai mult posibil, dar minim 1 oră, amestecând din când în când. Se scot aripioarele din marinadă (lichidul se păstrează). Se încinge uleiul şi se prăjesc aripioarele 2-3 minute, in transe, până ce se rumenesc. Se scurg de ulei pe prosoape de hârtie.

Se scurge uleiul din wok, păstrând cam 1 linguriţă. Se adaugă ghimbir, ceapă verde şi sos Hoi Sin. Se stir-fry ingredientele timp de 30-40 de secunde. Se adaugă aripioarele şi marinada. Se amestecă bine.

Se adaugă fondul şi se dă mixtura în clocot. Se micşorează flacăra, se acoperă wok-ul şi se fierb aripioarele 5-6 minute, amestecând ocazional. Se scoate capacul şi se măreşte flacăra. Se reduce sosul până ce se face gros şi lipicios. Se adaugă mierea şi se amestecă bine. Se servesc aripioarele fierbinţi, ornate cu bucatele de ceapa verde, alaturi de frunze de salata.

Sfaturi:

Aripioarele se pot servi atât fierbinți cât și la temperatura camerei.

Sos Hoi Sin (sau Hoisin) se găsește în Carrefour și Mega Image.

Zahăr de palmier se găsește în magazinele alimentare chinezești și în magazine de delicatese.

Zahăr brun, sos de soia light și dark se găsesc în aproape toate supermarketurile.

Dacă se dorește un pic de iuțeală, se poate adăuga, împreună cu ghimbirul și ceapa verde tocată, și 1/2 ardei iute tocat, sau 1-2 lingurițe de pastă de ardei iute.
 

sursa: Ebucataria.ro

taguri: aripioare de pui, orez, ghimbir, pui, sos de soia, vin de orez, sos hoi sin

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!