Bauturile din fructe rosii ajuta la arderea caloriilor

28 martie 2007

Bauturile din fructe rosii ajuta la arderea caloriilor

     Daca vrei sa slabesti si mananci alimentele potrivite, iar apoi o dai in bara cu bauturile, faci o greseala uriasa. Excesul de bauturi alcoolice sau care contin zahar, anuleaza chiar si cea mai buna dieta. Acum se studiaza efectele pozitive ale vinului rosu asupra obezitatii. Dar nu trebuie sa consumi mai mult de un pahar pe zi. Apoi mai sunt ceaiurile (de fructe si de plante), care potenteaza efectul depurativ al apei.

     Un pahar iti face bine

     Se numeste resveratrol si este molecula continuta de vinul rosu - deja cunoscuta pentru efectele sale impotriva procesului de imbatranire. Recent s-a descoperit ca aceasta molecula ajuta in lupta cu obezitatea si daunele provocate de abuzul de grasimi. “Doza” este de un pahar pe zi.

     Ceai rosu in fiecare pauza

     La jumatatea perioadei dintre micul dejun si pranz, ofera-ti o pauza in care sa consumi o ceasca de ceai Roibos. Provine din Africa si este deja foarte usor de gasit pe piata. Chiar daca      este cunoscut ca fiind ceai rosu, nu apartine familiei camelia sinesis, ci este un arbust, Aspalathus linearis, care nu contine teina si nu are proprietati stimulente. Pentru ca nu are gust amar ca ceaiul, poate fi consumat si fara zahar. Are o mare concentratie de polifenoli si de vitamine C si ajuta la eliminarea radicalilor liberi.

     Infuzia potrivita pentru femeile cu silueta in forma de “para”

     Cand grasimea se depoziteaza mai ales pe fese si coapse, exista o infuzie care profita de beneficiile ciresei si care actioneaza, in special, in aceste zone.
     - Coditele de cireasa: sunt un bun diuretic si anticelulitic. Amelioreaza functiile renale si favorizeaza eliminarea reziduurilor metabolice.
     - Ciresele salbatice: diuretice si revigorante, permit celulelor sa se purifice, grabind procesele metabolice.
- Radacina de ciuline: elimina reziduurile si accelereaza metabolismul

     Ingrediente:
     * o cantitate mica de codite de cirese pentru ceai
     * cateva cirese salbatice
     * radacina de ciuline pentru ceai
Fierbe o jumatate de litru de apa, adauga coditele de cirese si radacina de ciuline si lasa la fiert 5 minute. Adauga ciresele, opreste focul si lasa sa infuzeze timp de 5 minute, acoperind vasul. Umple un termos cu infuzia astfel obtinuta si bea pe tot parcursul zilei.

     Incearca si sucul

     Cireasa este un alt fruct rosu bogat in flavonoizi. Poti profita din plin de beneficiile pe care le ofera, mai ales in sezonul estival, cand ciresele sunt proaspete, dar si iarna, sub forma de infuzie sau suc.

     Picaturi detoxifiante

     Daca bei aceste bauturi detoxifiante alaturi de alimentele rosii, potentezi efectul de slabire.
     - Macesul Este slab diuretic si laxativ, vasoprotector, contine multa si C, este util in colitele spastice ajuta circulatia capilara, este depurativ. Bea o ceasca de ceai de maces la pranz.
     - Karkadè Este un foarte bun diuretic, vitaminizant, digestiv si regleaza functia hepatica, este util in tratarea constipatiei cronice si pentru a ameliora circulatia (datorita antocianului). Bea o ceasca dupa cina.

     Condimente light

     Poti da savoare felurilor de mancare fara a abuza de grasimi. Sucul de portocale este bogat in vitamina C si il poti folosi in loc de ulei in salate sau in loc de zahar in salatele de fructe. Ceapa rosie, adaugata cruda la salate (se digera foarte usor), da savoare, contine vitamina C, fier si tonifica vasele sanguine. Contine quercitina, flavonoidul care ii da culoarea, un puternic antioxidant. S-a descoperit ca are in componenta oxid nitritic, principiu activ al Viagrei.
     Ardeiul iute se adauga in orice, de la sucuri, la ciocolata si pana la ceai. Amelioreaza circulatia si accelereaza metabolismul cu pana la 25 %, conform unor studii americane. Adauga-l la felul doi si, daca nu iti place gustul iute, foloseste paprika, versiunea “dulce”.

     Atunci cand vrei ceva dulce, descopera Açaí

     Açaí, fruct asemanator unei afine mai mari, este un component ideal pentru dieta, fiindca este foarte satios, bogat in fibre (care regleaza functiile intestinale) si cantitatea de grasimi nesaturate, care limiteaza colesterolul. Foarte raspandit in Brazilia, creste in palmierul Euterpe oleracea. |n afara de efectele benefice pentru silueta, continutul sau de vitamine si saruri minerale ajuta la intarzierea procesului de imbatranire.

     Ce spune cromoterapia

     Disciplina care foloseste culorile in beneficiul sanatatii si bunastarii, defineste rosul ca fiind o culoare ce activeaza energia. Datorita capacitatii de a transmite caldura,ajuta circulatia, mareste activitatea musculara, da forta batailor inimii si respiratiei, tonifica si revigoreaza si este euforizanta. Prima chakra, unul dintre cele 7 centre de energie din corpul nostru, care are drept corespondent culoarea rosu, este legata atat de anorexie, cat si de obezitate. Pentru a o echilibra, purtati rosu, mancati alimente de aceasta culoare sau expuneti-va luminii rosii. Astfel veti gasi echilibrul intre aceste doua extreme: o dieta potrivita si greutatea ideala.

sursa: Les Nouvelles Esthetiques

taguri: silueta, dieta, greutatea ideala, fructe rosii, calorii

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!