Cu ce ne dam pe fata?

20 februarie 2004 | Autor: Mihaela Preda

Cu ce ne dam pe fata?

     Industria produselor cosmetice a luat amploare in ultimele decenii, mii de produse noi sunt scoase pe piata anual si milioane de femei le folosesc fara a se intreba ce contin, totusi, acele produse?

 

     Arata bine, si cel mai important, te fac sa arati bine. Mai conteaza atunci din ce sunt facute?
     Din simpla curiozitate ne-am documentat si am aflat care sunt principalele ingrediente folosite la fabricarea celor mai multe produse cosmetice.

     Unt de ricin: este ingredientul principal pentru rujuri. Acestea mai contin: ulei sintetizat din floarea soarelui, ceara de albine, lanolina, dioxid de titanium, tocopheryl acetat si tocopherol (vitamina E), oxid de fier si diversi coloranti si arome.

     Adenosin Triphosphate: folosit pentru crème, este un colector de energie si este implicat in toate procesele care necesita consum de energie. Reda supletea pielii si o catifeleaza.

     Acizi: din fructe, lapte, trestie de zahar, sunt intrebuintati la produsele de exfoliere, indeparteaza delicat stratul de piele moarta iar unii dintre ei ajuta la redarea luminozitatii tenului.

     Alcool: folosit in cantitati mici, pentru dezinfectare.

     Alge: extractele de alge sunt tot mai des folosite in tot mai multe produse. Algele contin cea mai mare concentratie de ingrediente absolut necesare pielii, cum ar fi zincul, fierul, siliconul, magneziul, toate acestea ajutand procesele metabolice ale pielii.

     Aloe vera: o alta planta miraculoasa, mai ales pentru proprietatile de calmant pe care le are. E intrebuintata in crème dar si in geluri, sampoane, toate cu rol de regenerare.

     Ulei de avocado: hraneste foarte bine pielea si o catifeleaza fara a o lasa uleioasa. Este folosit pentru fondurile de ten, lotiuni tonice si creme.

     Beta glucan: ingredient care impiedica pierderile de apa din piele si deci evita pierderea elasticitatii. Este utilizat in mai toate produsele cosmetice.

     Biotin: se foloseste mai ales in combinatie cu acid citric, ajuta la producerea lipidelor din piele si a keratinei, dar si la redarea stralucirii unghiilor.

     Ceramide: sunt defapt lipidele din piele, care se regasesc si in semintele de floarea soarelui, boabe de fasole, boabe de grau si lapte de vaca. Sunt substantele care formeaza o bariera la nivelul epidermei, impotriva factorilor nocivi din exterior si care totodata pastreaza legatura dintre celule, pentru evitarea pierderii de apa.

     Coenzima Q10: se regaseste in mai toate organismele vii. Are rol vital in mentinerea metabolismului celulelor, este un puternic antioxidant care stabilizeaza energia membranelor celulelor, astfel mentinandu-le intacte.

     Dihidroxyaceton: un ingredient care combinat cu anumite proteine aflate in stratul de suprafata al pielii duce la o colorare a pielii. Este utilizat la fabricarea produselor auto-bronzante.

     Acizi grasi esentiali: acizi pe care corpul nostru nu ii produce, deci trebuie introdusi in piele din afara. Sunt sintetizati in lotiunile de dupa ras, pentru a preveni uscarea pielii.

     Mentol: derivat din uleiul de menta, este un dezinfectant care stimuleaza si microcirculatie sanguina la nivelul fetei si se gaseste in lotiunile tonice indicate dupa demachiere.

     Pantenol: face parte din gama provitaminelor complexului B, care catifeleaza si are efect antiiritant, este si el implicat in metabolismul celulelor.

sursa: beautycenter.ro

taguri: ten, fata

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!