Lipoabsorbtia

18 decembrie 2003 | Autor: Prof. Dr. Toma T. Mugea

Lipoabsorbtia

     Lipoaspiratia îmbunatateste silueta, dar nu elimina afectiunea numita celulita! Celulita rezulta din tensionarea elementelor tisulare fibroase care leaga pielea de fascia profunda (în strânsa legatura cu musculatura vecina), ca urmare a dezvoltarii exagerate a lobulilor de grasime. Ea poate fi însotita de fenomene inflamatorii acute, daca se adauga si un factor infectios local. Tot ce se poate obtine în acest sens prin lipoaspiratia cu siringa, consta în reducerea gradului de celulita, pentru ca aceasta tehnica permite întinderea pielii si îi reda finetea. Acesta este un avantaj pe care cel operat îl poate avea, dar fara nici o garantie, reactia fiecarui organism in cadrul procesului de cicatrizare find particulara.
     Lipoaspiratia modeleaza tesutul adipos si trebuie tinut seama ca scopul ei este de a modifica forma corpului pacientului si nu de a-i modifica greutatea.

     Lipoaspiratia nu este o metoda de tratament a obezitatii!

     Celulele grase indepartate prin lipoaspiratie nu se refac. Totusi, prin consum exagerat alimentar, puteti creste în greutate si vor exista depuneri în alta zona.
     Zonele specifice care pot fi supuse lipoaspiratiei sunt: abdomenul inferior sau global, talia (mai frecvent la barbati), partea superioara a bratelor, regiunea fesiera, coapsele (fata interna sau laterala), genunchii, gleznele, sânii supradezvoltati la barbati, si barbia dubla.
     Lipoaspiratia poate fi realizata în mai multe regiuni în acelasi timp, sau poate fi combinata cu alta tehnica. De exemplu, poate fi facuta împreuna cu un lifting facial unde excesul de grasime este prezent sub barbie.
     Cantitatea de grasime îndepartata este dependenta de marimea corectiei necesare (câteva sute de ml. pâna la câtiva litri). Lipoaspiratia unor volume foarte mari, poate necesita mai multe etape operatorii, situate la câteva saptamâni interval una de cealalta. Acest fapt va creste siguranta actului operator si implicit calitatea rezultatului final. Societatea Romana de Chirurgie Estetica recomanda ca volumul final a lichidului aspirat sa nu fie mai mare de 4 litri la o sedinta de lipoaspiratie. Depasirea acestui volum creste drematic riscul aparitiei complicatiilor, ce pot pune in pericol viata pacientului. De asemenea nu se recomanda socierea in aceeasi sedinta operatorie a lipoaspiratiei abdominale cu abdominoplastia.
     Operatia este facuta de obicei sub anestezie locala.
     Durata operatiei depinde de numarul de zone care urmeaza a fi tratate. De obicei o sedinta de lipoaspiratie dureaza 1-2 ore.
     Spitalizarea este de obicei de o zi.
     Dupa operatie veti primi calmante si antibiotice, iar daca este cazul si anticoagulante.

sursa: Medestet

taguri: lipoabsorbtia

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!